Scheiding

In goed overleg uit elkaar

Scheiden: Een brug slaan tussen belangen

Ieder mens uit zich anders, voelt zich anders en handelt anders. Toch wil je er samen uitkomen. Iemand die neutraal is kan het gesprek ruimte geven, waarmee de belangen beter in beeld komen. Een mediator is zo’n neutrale persoon en helpt een brug te slaan tussen belangen; ook als je besluit om uit elkaar te gaan. In mediation is plaatst voor zowel de zakelijke als de emotionele aspecten van scheiding.

Scheiden in goed overleg

Emotie en geregel, dat hoort bij scheiden. Duidelijke afspraken maken is hierbij erg belangrijk. Een goede scheidingsmediator helpt je om samen te kijken naar de mogelijkheden en in goed overleg tot een overeenkomst te komen; met oplossingen waar ieder zich in vinden kan.

Bart Schleidt is MfN-geaccrediteerd familie mediator en begeleidt bij alle noodzakelijke stappen in het scheidingsproces. Naast de punten die je wilt bespreken kan de mediator wijzen op zaken die bij een scheiding aan de orde kunnen komen, zoals:

 • ouderschapsplan (omgangsregeling, kinderalimentatie)
 • geldzaken
 • eigendom
 • pensioenaanspraken
 • woning
 • inboedel
 • partneralimentatie

HumanCare Mediation helpt je goed op weg. De mediator geeft je informatie en aanwijzingen waarmee je zelf diverse zaken kunt voorbereiden en regelen om de scheiding voortvarend te laten verlopen.

De resultaten van de mediation worden opgenomen in een vaststellingsovereenkomst of echtscheidingsconvenant. De mediator begeleidt bij het maken van de afspraken en zorgt voor een vlot en vertrouwd beloop van de scheiding.

Er is veel te winnen met een gezamenlijke oplossing.

Kennismakingsgesprek

Vraag om meer informatie of een kennismakingsgesprek. Je informatie wordt altijd discreet behandeld.

  * alle velden invullen svp

  Of maak een telefonische afspraak: 035-6472002 of mobiel: 0634 827 952