Scheiding

mediation-scheiden


(Echt)scheiden: Een brug slaan tussen belangen

Ieder mens uit zich anders, voelt zich anders en handelt anders. Toch wil je er samen uitkomen. Iemand die neutraal is kan het gesprek ruimte geven, waarmee de belangen beter in beeld komen. Een mediator is zo’n neutrale persoon en helpt een brug te slaan tussen belangen; ook als je besluit om uit elkaar te gaan. In mediation is plaatst voor zowel de zakelijke als de emotionele aspecten van scheiding.

Scheiden in goed overleg

Emotie en geregel, dat hoort bij scheiden. Duidelijke afspraken maken is hierbij erg belangrijk. Een goede scheidingsmediator helpt je om samen te kijken naar de mogelijkheden en in goed overleg tot een overeenkomst te komen; met oplossingen waar ieder zich in vinden kan.

HumanCare-Mediation begeleidt bij alle noodzakelijke stappen in het scheidingsproces. Naast de punten die je wilt bespreken kan de mediator wijzen op zaken die bij een scheiding aan de orde kunnen komen, zoals:

  • ouderschapsplan (omgangsregeling, kinderalimentatie)
  • vermogensverdeling
  • pensioenaanspraken
  • woning
  • inboedel
  • partneralimentatie

Human Care Mediation helpt je goed op weg. De mediator geeft je informatie en aanwijzingen waarmee je zelf diverse zaken kunt voorbereiden en regelen om de scheiding voortvarend te laten verlopen. In veel gevallen werken we samen met professionals zoals financieel deskundigen en advocaten gespecialiseerd in (echt)scheidingszaken.

De resultaten van de mediation worden opgenomen in een vaststellingsovereenkomst of echtscheidingsconvenant. De mediator begeleidt bij het maken van de afspraken en zorgt voor een vlot verloop van het gehele scheidingsproces.


Maak kennis en ervaar wat de mogelijkheden zijn

Vul in en vraag om meer informatie of een kennismakingsgesprek.

    * alle velden invullen svp

    Of bel ons vrijblijvend voor meer informatie of een afspraak: 06 34 827 952 (ook beschikbaar voor whatsapp)